Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -näyttely tulossa kesällä

Kattava Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -näyttely on Wanhan Veteraanin kesän 2020 vetonaula yhdessä Rauhanturvaamisen ja kriisinhallinnan pysyvän perusnäyttelyn kanssa. Näyttelyt ovat auki yleisölle 30.5 – 4.10.2020 ti-su 10-16, ke 10-18. Näyttelyistä lisää tämän sivuston Näyttelyt-valikossa. Yhteistyökumppanina on Suojeluskuntien ja Lotta Svärdin Perinteiden Liitto ry, verkkosivut www.perinne.fi

Suojeluskunta- ja Lotta Svärd -näyttelyä pohjustetaan avausseminaarissa koronaepidemiavarauksin su 31.5. klo 12. RUK:n Maneesissa.

Sotiemme veteraanien perinnehuone Wanhassa Veteraanissa saadaan myös auki yleisölle kesään mennessä. Se sisältää muun muassa haminalaisen Mannerheim-ristin ritarin Einar Schadewitzin oman vitriinin. Sen avajaistilaisuus pidetään myöhemmin keväällä.

Wanhan Veteraanin pysyvän näyttelyn ja kulloisenkin vaihtuvan näyttelyn näkee yhdellä ja samalla pääsymaksulla. Wanha Veteraani on museokorttikohde!

Ryhmille Wanhan Veteraanin ovet avautuvat aina sovittaessa.

Haminassa ja yleensäkin Kaakonkulmalla on paljon muutakin nähtävää kesällä 2020. Tekemistä riittää vaikka useammaksi päiväksi, ainakin yli yhden yön joka tapauksessa. Sopiva paketti voi löytyä Matkatoimisto Kymenmatkoilta! Katso lisää linkistä: Matkatoimisto Kymenmatkat

Jäsenyhdistykset

Haminassa perustettiin 27.9.2017 Rauhanturvaamisen ja Veteraanityön Perinnekeskus ry suunnittelemaan ja hallinnoimaan perinnekeskus Wanhan Veteraanin toimintaa.

Perustajajäseniä ovat:

Suomen Rauhanturvaajaliitto, Kymenlaakson Rauhanturvaajat, Haminan-Vehkalahden Sotaveteraanit ja RUK:n Oppilaskunnan Kannatusyhdistys.

Muut jäsenet (24):

Kymenlaakson Sotaveteraanipiiri, Kotkan Sotaveteraanit, Karhulan-Kymin Sotaveteraanit, Kymenseudun Lottaperinneyhdistys, Etelä-Kymenlaakson Sotilaspoikien Perinnekilta, Maanpuolustusnaisten liitto Kymenlaakson piiri, Haminan Maanpuolustusnaiset, Kotkan Maanpuolustusnaiset, Naisten Valmiusliiton Kaakkois-Suomen alueneuvottelukunta, Haminan Sotilaskotiyhdistys, Kymen Jääkäripataljoonan kilta, Salpalinjan Perinneyhdistys, Kymenlaakson Reserviupseeripiiri, Haminan Reserviupseerikerho, Kymenlaakson Reserviläiset, Haminan Reserviläiset, Amalia ja Jaakko Lehtiön Rahasto/Jaakko Lehtiön Rahaston Kannatusyhdistys, Perinneyhdistys Kuneitran Kojootit, Päijät-Hämeen Rauhanturvaajat, Hölkkäri on Web, Hamina Tattoon Ystävät, Asekerho 93, Haminan Suomalainen Kerho ja Kotkan Reserviupseerikerho.

Liity jäseneksi

Rauhanturvaajat
Sotaveteraanit
RUK:n Oppilaskunnan Kannatusyhdistys
KYMJP:n kilta
Etelä-Kymenlaakson Sotilaspoikien perinnekilta
Haminan seudun Reserviläiset
Haminan Sotilaskotiyhdistys
Hamina Tattoon Ystävät
Päijät-Hämeen Rauhanturvaajat
Lottaperinneyhdistys
Reserviupseerit
Maanpuolustusnaiset

Aukioloajat

30.5.2020 - 04.10.2020 tiistai - sunnuntai klo 10.00 - 16.00. Keskiviikko 10.00 - 18.00.

Avoinna ryhmille tilauksen mukaan muinakin aikoina.

Seuraa meitä muualla verkossa

Facebook
Twitter
Instagram

Pääsymaksut

  • Aikuiset 12€ 
  • Nuoret 7-18 vuotta, varusmiehet, kriisinhallintaveteraanit ja eläkeläiset 8€
  • Lapset alle 7 vuotta ilmaiseksi
  • Perhelippu 28€
  • Sotiemme 1939-45 veteraanit ilmaiseksi
  • Ryhmäesittely tilauksesta. Joka kymmenes ryhmän jäsen ilmaiseksi, muut maksavat lipun hinnan henkilökohtaisesti. Opastus max 20 hengelle 30,- euroa.
  • Olemme Museo-kortti kohde 

Yhteystiedot

Wanha Veteraani
Kadettikoulunkatu 7, 49400 Hamina

Tiedustelut:

Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.   
044 986 2225